Web Analytics Made Easy - Statcounter

هواداران حزب مخالف ارمنستان با تجمع در پایتخت این کشور از دولت ارمنستان خواستند تا از توافق با باکو در زمینه تعیین حدود مرزی خودداری شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، رسانه‌ها از برگزاری تظاهراتی در پایتخت ارمنستان و درخواست مردم در اتخاذ مواضع قاطعانه‌تر از سوی دولت ارمنستان در تقابل با جمهوری آذربایجان خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» هواداران حزب مخالف در شهر «ایروان» پایتخت ارمنستان به خیابان‌ها آمدند. در این تظاهرات که بعد از ظهر دوشنبه به وقت محلی برگزار شد، مردم خواهان اتخاذ مواضع قاطعانه‌تر از سوی دولت «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان مقابل باکو شدند.

معترضان از مقامات ارمنستان خواستند اسناد تعیین حدود مرز بین دو کشور امضا نشود و با طرح‌های جمهوری آذربایجان برای ساخت کریدور‌های حمل و نقل در سراسر ارمنستان مخالفت شوند.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان درگیر مناقشه‌ای چند دهه‌ای بر سر منطقه جدایی طلب قره باغ کوهستانی هستند، منطقه‌ای که در داخل جمهوری آذربایجان قرار دارد، اما از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۹۴ تحت کنترل نیرو‌های ارمنستانی قرار داشت.

نبرد شدیدی که در سپتامبر ۲۰۲۰ شروع شد، شش هفته بعد با توافق صلح با میانجیگری روسیه به پایان رسید و باعث شد جمهوری آذربایجان کنترل بخش قابل توجهی از قره باغ کوهستانی را به دست گیرد و تمام مناطقی را که خارج از منطقه جدایی طلب تحت کنترل نیرو‌های ارمنستان بود، پس بگیرد.

تظاهرات روز دوشنبه پس از درگیری‌های هفته گذشته در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفت که دستکم هفت نظامی آذربایجان و یک نظامی ارمنستانی کشته شدند.

نخست‌وزیر ارمنستان چندی قبل در جلسه کابینه در واکنش به هشدار‌های اخیر جمهوری آذربایجان مبنی بر بازرسی شهروندان و وسایل نقلیه ارمنستان در بخشی از جاده «گوریس-کاپان» که باکو تحت کنترل خود درآورده است، گفت دولت ارمنستان تصمیم گرفته تا شهروندان و وسایل نقلیه این کشور از جاده جایگزین استفاده کنند.

پاشینیان در سخنرانی خود یادآور شد که از آگوست ۲۰۲۱ (سه ماه پیش)، مقام‌های جمهوری آذربایجان از کامیون‌های باری ایران در بخش‌های «عیوزلی و چایزمی» که از قلمرو آن‌ها در جاده گوریس-کاپان عبور می‌کنند، عوارض گمرکی دریافت می‌کند.

نخست‌وزیر ارمنستان صریح کرد که کار‌های ساخت و ساز بزرگ دیگری برای ساخت جاده‌های جایگزین در تاتو-لتسن، شورنوخ و وروتان و مکان‌های دیگر ادامه دارد.

پیش از این رسانه‌های ارمنستان گزارش کرده بودند که جاده ۴۳ کیلومتری تاتو به اغوانی تا پایان ماه نوامبر آماده خواهد شد تا جایگزین جاده گوریس-کاپان شود. اظهارات پاشینیان در حالی مطرح شد که حدود سه ماه پیش خبرگزاری روسی «تاس» گزارش کرد که نیرو‌های جمهوری آذربایجان بخشی از بزرگراه بین‌المللی گوریس-کاپان و بخش‌های کارمکرار-شورنوخ و گوریس-وروتان را که ارمنستان را به ایران متصل می‌کند، مسدود کرده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نیکول پاشینیان فتنه باکو قره باغ سیونیک جمهوری آذربایجان گوریس کاپان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار، ارمنستان نامزد برگزاری دومین اجلاس بین‌المللی بانوان تاثیر گذار شده بود و حالا در سفر رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان به ارمنستان، خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان برای برگزاری این کنگره اعلام آمادگی کرد.

حجت‌الاسلام محمد مهدی ایمانی‌پور در سومین روز سفر خود به ارمنستان با خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان دیدار داشت و در این دیدار زمینه‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی بین دو کشور بررسی شد.

در این دیدار سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، اسدی‌موحد رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان، مصطفوی مدیرکل حوزه اسناد بین‌المللی و دیوسالار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را همراهی می‌کردند.

چنین نشست‌های از بعد دیپلماسی همسران مقامات کشورها حائز اهمیت است که دور دوم این کنگره در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار خواهد شد.

اواخر دی‌ماه ۱۴۰۱ ، به ابتکار جمیله علم‌الهدی همسر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در تهران برگزار شد. در این کنگره ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار و عمدتا سطح بالای کشورهایی چون ارمنستان، چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون،صربستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، سوریه، لبنان و روسیه حضور داشتند.

این نشست در سه سطح شخصیت‌های فرهنگی، علمی، وزیران و بانوان اول و نیز سلبریتی‌ها برگزار شد و همسران مقامات عالی‌رتبه از جمله همسر نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، عراق، قرقیزستان، صربستان، گینه، نیجریه، سریلانکا و رییس شورای مرکزی زنان ترکمنستان همچنین فرستاده ویژه رییس جمهور سوریه سخنرانی کردند.

یکی از دستاوردهای این کنگره امضا ۱۰ سند و تفاهم‌نامه دوجانبه بود، نمایشگاهی نیز از دستاوردهای بانوان ایرانی در حاشیه این اجلاس برپا شده بود.

 

دیگر خبرها

  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • خانه پیرمردی که بعد ۵۱ سال سند دار شد
  •  مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم حل شد
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضاییه
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد