Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@11:18:39 GMT

شوق زبان فارسی در دوین پایتخت کهن ارمنستان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۰۴۳۸۱

شوق زبان فارسی در دوین پایتخت کهن ارمنستان

به گزارش ایرنا، روستای دوین که بین سال های 1800 تا 1835 ساخته شده است، اکنون با بیش از سه هزار نفر جمعیت یک مرکز ویژه زبان آموزی فارسی دارد تا این زبان و فرهنگ پارسی که وجود آن به سده ها پیش باز می کردد، همچنان پایدار بماند.
با توجه به اهمیت فعالیت این مدرسه برای گسترش زبان فارسی، سیدکاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان و شماری از کارکنان سفارت و نهادهای ایرانی با حضور در دوین از مرکز آموزش زبان فارسی روستا بازدید و با دانش آموزان دیدار کردند که در این مراسم تنی چند از اعضای انجمن حافظ ارمنستان، وارتان وارتانیان نماینده پیشین ارامنه تهران در چند دوره مجلس شورای اسلامی و بخشدار منطقه حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در یک سال گذشته 30 نفر در این مرکز زبان فارسی را فراگرفتندو
ژرژ ابراهیمی مسئول این مرکز در سخنان خود گفت: شمار زیادی از ساکنان روستای دوین را بازماندگان مهاجران ایرانی تشکیل می دهند که از گذشته های دور به روستا مهاجرت کرده اند و علاقه وافری دارند فرزندان آنها زبان فارسی فرا گیرند.
وی در ادامه، ضمن ارزشمند خواندن حمایت های سفیر ایران از شکل گیری مرکز آموزش زبان فارسی در این روستا و تجهیز با منابع علمی و آموزشی در کنار تشکیل و توسعه انجمن حافظ در ایروان، سفر دانش آموختگان فارسی به ایران را بسیار مهم خواند و افزود: برگزاری این برنامه ها، آثار منفی تبلیغات رسانه های غربی در مورد ایران را از بین برده و دانش آموختگان ارمنی، برداشت های خوب و هدفمندی را از سطح بالای علمی، تجارب ایرانیان در زمینه علم آموزی، پیشرفت های فناوری و میهمان نوازی ایران به ارمغان می آورند.
سجادی سفیر ایران نیز با اشاره به ارتقای شرایط آموزش زبان فارسی در این روستا نسبت به شرایط چند سال پیش، گفت: اقدام های صورت گرفته بسیار کار آمد بوده و باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
وی ابراز امیدواری کرد که زبان آموزان در سال های آینده در مناصب و پست های اجرایی و مدیریتی ارمنستان مشاغل سرنوشت سازی را برعهده گرفته و برای ارتقا و توسعه روابط دو کشور تصمیم های تاثیرگذاری بگیرند.
سجادی در ادامه یادگیری زبان فارسی و فراگیری اطلاعات صحیح در مورد ایران و اینکه جمهوری اسلامی دوست مردم ارمنستان است را وظیفه این دانش آموختگان دانست.
وی همچنین بر محبوبیت ارامنه نزد ایرانیان و نقش آفرینی آنها در عرصه های گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تاکید کرد و وارتان وارتانیان نماینده چندین دوره ارامنه در مجلس شورای اسلامی را یکی از فعالان جامعه ارمنی ها در ایران معرفی کرد.
وارتانیان نیز در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانش آموزان و دانش آموختگان زبان فارسی از نقش ایران در پاسداشت میراث فرهنگی ارامنه بویژه حفاظت از ابنیه تاریخی و کلیساها بویژه زمانی که میراث ارامنه در معرض نابودی قرار داشت، تجلیل کرد و این کار را مصداق بارز نوعدوستی، اهمیت دادن به انسانیت، عمل به آموزه های الهی، انسانی و همچنین فرهنگ و ادب کهن ایران از جمله سروده سعدی بر سر در سازمان ملل خواند که انسان ها را به دوستی فراخوانده است.
نماینده پیشین ارامنه در مجلس همچنین اظهار کرد: هر چند رود ارس ملت های ایران و ارمنستان را از یکدیگر جدا کرده است، اما مردم و مسئولان دو کشور همواره یار و همکار روزهای سخت بوده اند.
وارتانیان در پایان سخنان خود نیز از کمک های جمهوری اسلامی ایران به مردم ارمنستان در سال های آغاز استقلال این کشور پس از فروپاشی سال 1991 شوروی قدردانی کرد.
در بخشی از این مراسم هم دانش آموزان و دانش آموختگان مرکز و انجمن حافظ، برنامه های مختلفی را از جمله تئاتر، سرودخوانی، دکلمه و نمایش های فارسی و ارمنی اجرا کردند.
سجادی سفیر ایران نیز باقدردانی از زحمات و تلاش‌های مسولان دوین در گسترش زبان فارسی، در چارچوب همکاری ها با هدف گسترش این فعالیت ها برای کمک به منظور تامین بخشی از هزینه های سفر دانش آموختگان این مرکز به ایران اعلام آمادگی کرد.
در پایان مراسم نیز حدود 100 نفر حاضر در مراسم پای سفره ایرانی نشستند.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۴۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان

تعداد بازدید : 8 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دکتر اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری فرهنگیان، به ستایش از زبان فارسی پرداخته و ادبیات و زبان فارسی را بسیار بالاتر از دیگر زبان ها می داند.

دیگر خبرها

  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • یک میلیون و 625 هزار دامنه فارسی ثبت شد!
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان